Benodigheden voor het paard en rij uitrusting voor de ruiter: Ekkia is de specialist van de paarden wereld.

DAINESE

DAINESE's motto: mensen beschermen van top tot teen. DAINESE is de wereldleider in de productie van beschermende kleding voor motorrijders en voor degenen die deelnemen aan dynamische sporten.
DAINESE werd opgericht in 1972 in Molvena door de huidige CEO, Lino Dainese, die begon met de productie van een leren motorcross broek.
Hij denkt na over beweging, snelheid en vrijheid en hoe deze te combineren met veiligheid. Motorrijders racen, durven en bereiken de grenzen van hun fiets: dit vinden ze leuk en niets anders interesseert hen. Daarom moet iemand zich zorgen maken over hun bescherming, iemand die ze kent en weet hoe te anticiperen aan hun behoeften.

Voor DAINESE betekent het creëren van bescherming en veiligheid voor de mensen op zoek naar inspiratie in de natuur: bijvoorbeeld, het observeren van de manier waarop de evolutie een gordeldier heeft gemaakt of een schaal van een kreeft. Geschiedenis is ook een bron van inspiratie met middeleeuwse en renaissance harnassen die bescherming, ergonomie en veiligheid boden aan een aantal bevoorrechte ridders. Het is de uitdaging: gebruik van concepten gecreërd door de natuur en een aantal van de meest briljante historische intuïties om beschermende kleding te ontwikkelen die kan worden gebruikt door bijna iedereen. Eindelijk Democratische bescherming.
Sinds het begin werkt DAINESE samen met wereldkampioenen. Behalve een eenvoudige wijze van een ondersteunend proces, is er een diepere bedoeling gekoppeld aan onderzoek en ontwikkeling van vernieuwende oplossingen om piloten en atleten te beschermen in de zeer harde wereld van concurrentie.

DAINESE begon met motors, maar ging veel verder dandat: sinds 1995 worden de technologieën ontwikkeld voor de veiligheid van motorrijders toegepast op andere sporten. Mountainbiken, dan skiën, dan watersporten zoals jet-skiën en kitesurfen, en tenslotte paardrijden.