Benodigheden voor het paard en rij uitrusting voor de ruiter: Ekkia is de specialist van de paarden wereld.

BATES

Bates Australië wordt gedreven door een filosofie van echte innovatie gericht op de prestaties van zadels voor zowel paard als ruiter. Een onlesbare dorst voor het begrijpen van de impact die zadels hebben op de paarden rug en hun onverbiddelijke geduld voor het oplossen van problemen heeft Bates Australië hun reputatie vediend als de industriële leider in innovatie. Hun filosofie van innovatie en uitmuntendheid dringt door tot elk aspect van hun bedrijf, van de tekentafel tot aan elke steek aan hun zadels.
Bates Saddlery werd opgericht in 1934 door de heer George Bates. Vanaf het begin was het doel van George Bates een van hoge kwaliteit zadels te produceren voor verschillende discplines in de paardensport en gedurende decennia is het bedrijf trouw gebleven aan visie van de stichter.
Nu heeft het bedrijf een nieuwe naam, Bates Australië, en wordt gerund door één van de kleinzonen van de oprichter, Ron Bates, met een andere kleinzoon, Ken Bates. Het wereldwijd op de markt brengen van het Wintec assortiment in 1986 is het bewijs van hun innovatieve benadering van de zadel productie. Wintec was het eerste zadel gemaakt van high-tech synthetische materialen en slaat hiermee een moderne weg in in een industrie die stevig vasthoudt aan tradities. In 1996 heeft Bates Australië weer voor een revolutie in de industrie gezorgd, met de lancering van de EASY-Change ™ Gulet Systeem, waardoor de ruiter zijn zadel kan aanpassen aan het paardenlichaam dat steeds veranderd.
Het onderzoeks- en ontwikkelings team van Bates Australië is verantwoordelijk geweest voor het ontwikkelen van radicale systemen die het mogelijk maken zadels te produceren met ongeëvenaarde prestaties. De Bates zadels zijn de technologisch meest geavanceerde zadels in de wereld, met een Elastiflex zadelboom, het verstelbare Flexibloc system, unieke stijgbeugelophanging en het verstelbare Y-singelsysteem om er een paar te noemen. De nieuwste revolutionaire innovatie van Bates Australië is toegejuicht door gerenommeerde ruiters, dierenartsen, oefentherapeuten en zadelmakers over de hele wereld. Het CAIR Panel system is uitgeroepen tot één van de grootste uitvindingen van de 21e eeuw. Het idée van lucht als ultieme demping op de werking van de spieren van het paard is een eenvoudig concept, niemand had echter kunnen voorspellen dat dit eenvoudige systeem zo’n diepgaand verschil maakt op de prestaties van zowel ruiter als paard. De Bates broers beschouwen het CAIR Panel Systeem als hun grootste en meest belangrijkste vernieuwing in de zadel industrie.

Nieuws over een merk

  • Easy Change Fit Solution, DE meest uitgebreide oplossing voor het op maat maken van een zadel!

    06.12.2012

    Lees al ons nieuws

Onze keuze van het moment

BATES Veelzijdigheidzadel met CAIR®, vierhoekige achterboom

BATES Veelzijdigheidzadel met CAIR®, vierhoekige achterboom
Ervaar de ongekende luxe van presterende eigenschappen die uw paard totale bewegingsvrijheid bieden en een uitgebalanceerde houding in een close contact zit. Ideaal voor het buitenrijden en de jacht! De lage vierhoekige lepel maakt het ijzonder geschikt voor springruiters.

Lees meer